vrijwilligers

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de zorg bij Zorghoeve Kakelbont. Wij kunnen niet meer zonder deze groep mensen die zich het hele jaar door belangeloos inzet voor onze cliënten. Zij maken het leven van de cliënten een stukje mooier.

Veel mogelijkheden

Wij kunnen u diverse werkzaamheden aanbieden. Vrijwilligers helpen bij de maaltijden of kookclub, het begeleiden van cliënten bij creatieve activiteiten, het helpen in onze houtbewerking, in het bewerken en onderhouden van de moestuin en dieren, wandelen of bewegingsactiviteiten(Quick route), spelletjes, handwerk, of chauffeur in het vervoer van onze cliënten.

Vrijwilligers geven ook persoonlijke aandacht aan cliënten die weinig sociale contacten hebben in het dagelijks leven maar we hebben ook veel aandacht voor elkaar. U bent als vrijwilliger ook onderdeel van een sociale club, denk aan het ondernemen in grote activiteiten zoals samen gezellig naar een muziek- of filmavond, etentje/ lunch, workshop, bingo, of dag uitje. U mag dan altijd een introducé meenemen als er een activiteit wordt georganiseerd. Dit kan uw partner, zus of buurman zijn. 

Heeft u hier zelf nog andere wensen of ideeën over ? Vraagt u gerust naar de mogelijkheden, er is heel veel mogelijk. 

 

Zorghoeve Kakelbont waardeert uw inzet enorm
Wij stellen uw hulp zeer op prijs en dat laten wij op een aantal manieren blijken.

  • U ontvangt reiskostenvergoeding en een vrijwilligersbijdrage van 170 euro per maand.
  • Wij bieden u een gratis servicepas aan. Hiermee krijgt u korting in verschillende restaurants in de regio. 
  • U ontvangt een presentje voor de Dag van de Verpleging op 12 mei.
  • Aan het eind van het jaar bieden wij u een kerstgeschenk en kerstborrel aan om samen gezellig het jaar af te sluiten.
  • U krijgt van Zorghoeve Kakelbont de nieuwsbrief via de post thuisgestuurd met een planning van onze activiteiten.
  • U krijgt korting en een consumptie kaart bij onze grote evenementen zoals ‘Kakel Sensation” en ‘Pluk dag”. 
  • Zorghoeve Kakelbont heeft voor alle vrijwilligers een WA verzekering afgesloten.
  • U wordt uitgenodigd met een introduce voor het ondernemen in onze vrijwilligers activiteiten. Er word een maal per zes tot acht weken een activiteit gepland,  u kan zich daar dan voor opgeven.
  • Als u Chauffeur bent in het vervoer krijgt u een auto/bus, een bodywarmer en pet zodat u herkent wordt als Officiële Chauffeur van Zorghoeve Kakelbont. U bent dan altijd welkom voor een bakje koffie/thee voor de haal en breng momenten op onze Zorggroepen. De haal en breng tijden zijn om 9:30 u en 15:30 u. U mag na de intake opgeven welke tijden en dag/en u beschikbaar bent voor het vervoer.

 

“Het is een meerwaarde in mijn leven, vooral op sociaal vlak” – vrijwilliger Ton