Dagbesteding ouderen, wat bieden we

Vanaf oktober 2014 biedt Zorghoeve Kakelbont dagopvang voor ouderen aan.

We zijn een Böhm-gecertificeerde instelling. Het ENPP-Böhm Instituut uit het Duitse Bochum is hierbij de gerenommeerde auditor. ENPP is een Duitse afkorting die staat voor Europees Netwerk voor Psychobiografisch verpleegkundig onderzoek. Zij bewaken en verbeteren het activerende behandelmodel voor dementie, ontwikkeld door de Oostenrijkse Professor Erwin Böhm 

Op de boerderij van Joost en Marianne vd Riet-Rommens kunnen ouderen genieten van een ontspannen dagbesteding.

Er is een agrarisch bedrijf waarbij fruit wordt geteeld en waarbij er legkippen zijn. De kippen kunnen heerlijk naar buiten lopen. Ook is er een moestuin en wordt er hard gewerkt aan een speel/beleeftuin voor kinderen en een kleine dierenweide.

Door al deze activiteiten kom je bij Kakelbont automatisch in contact met mensen van alle leeftijden. Daarnaast is er veel ruimte voor het ervaren van de rust van het buitengebied.

Tijdens de dagopvang wordt er gekeken naar de mogelijkheden en interesse van de deelnemer, hierop wordt het dagprogramma afgestemd. Er is tijd voor rustmomenten, maar ook voor activiteiten. Met elkaar wordt de middagmaaltijd bereid. Hiervoor wordt de groente en het fruit uit de moestuin gebruikt. Er kan op de boerderij van alles worden gedaan.

De dagopvang wordt aangeboden van 9.30 tot 15.30 op:

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag
dagopvang ouderen 1
dagopvang ouderen 2
dagopvang ouderen 3

Aanmelding

Om deel te kunnen nemen aan de dagopvang op zorghoeve Kakelbont is een indicatie nodig. Hiervoor kunt u contact opnemen met het WMO-loket van uw gemeente.
Zorghoeve Kakelbont kan u hierover informeren.
Voor het vervoer van en naar de zorgboerderij kan men een vervoersindicatie krijgen.
U kunt gebruik maken van dagbesteding of dagbehandeling.

Als u besluit om deel te nemen aan de dagopvang volgt een kennismakingsgesprek op de zorgboerderij met de deelnemer en zijn/haar familie.
Na 4 weken deelname vindt er een evaluatie plaats.
Verder zal er regelmatig overleg zijn met deelnemers en familie als dit wenselijk is.

Heeft u interesse in deelname aan de dagopvang bij Zorghoeve Kakelbont dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen of het iets voor u is.


U kunt hiervoor contact opnemen met:

Jolanda Bogers
0167-567669
ouderenzorg@zorghoevekakelbont.nl