Dagbesteding ouderen

 

Dagbesteding Ouderen

Ouderen, die worden belemmerd in hun zelfredzaamheid, zijn welkom voor reactiverende dagbesteding op Kakelbont. Vooral als de geest wat hulp kan gebruiken.

Denk hierbij aan geheugenproblemen, zoals dementie en niet-aangeboren hersenletsel. Denk ook aan psychische problematiek en verstandelijke beperkingen.

Wij ontvangen ouderen die uit eigen beweging willen komen; ouderen die een WMO-indicatie hebben en ouderen die een indicatie hebben vanuit de Wet Langdurige Zorg.

“Wij zorgen ervoor dat iedereen zich zinvol bezig voelt” 

 Onze ouderen worden niet alleen maar gezellig bijeen gebracht. Wij zorgen ervoor, dat iedereen zich zinvol bezig voelt. We werken aan zoveel mogelijk zelfredzaamheid en behoud van vaardigheden. Samen met onze begeleiding thuis kunnen we ervoor zorgen, dat ouderen nog heel lang verantwoord thuis kunnen blijven wonen. 

Dat is een maatschappelijke uitdaging waar we uitstekend in slagen, dankzij onze methodische aanpak.

Wat kunt u van ons verwachten

 

  • Een dagprogramma, dat precies op maat gemaakt wordt
  • Elke dag een warme middagmaaltijd
  • Ondersteunen van zelfredzaamheid: we nemen zo weinig mogelijk uit handen
  • Ondersteunen en zelfs aanleren van vaardigheden om verantwoord thuis te kunnen blijven wonen.

“wij ondersteunen de zelfredzaamheid”

 

  • Samenwerking met partner en mantelzorg om ook de thuissituatie zo nodig te verbeteren
  • Meetbare resultaten
  • Professioneel advies en begeleiding wanneer het moeilijker wordt: we zoeken samen voortdurend naar de beste oplossingen. Niemand staat er alleen voor.

Thuis begeleiding

We werken er hard aan om het al onze cliënten goed naar de zin te maken op Hoeve Kakelbont. Het bevorderen van zelfredzaamheid en eigenwaarde vinden we heel belangrijk.

We realiseren ons echter, dat de wereld van onze cliënten aanzienlijk groter is, dan het leven op Kakelbont. Er is bijvoorbeeld altijd nog een thuissituatie. Daar kan het weleens extra moeilijk zijn, als het op Kakelbont juist heel goed gaat. Het is daarom, dat we besloten hebben om onze diensten voor vrijwel alle doelgroepen ook in de thuissituatie aan te bieden.

 

Dan verlengen we het bevorderen van zelfredzaamheid en eigenwaarde ook naar tijden dat de cliënt niet op Kakelbont is. We ervaren, dat dit rust en stabiliteit brengt. De dag wordt dan één geheel.

Er is geen groot verschil meer tussen thuis en op Kakelbont. Soms helpen we actief in de thuissituatie, soms is goed advies aan ouders, partners of mantelzorgers ook voldoende.

 

 

Overige informatie